Udruženju „Duga“ donirano 3.000 KM

Pedagoške službe se sve učestalije susreću sa smetnjama u ponašanju kod djece. Glavni uzroci za ovakvo ponašanje su nepovoljne socio-ekonomske prilike porodica i narušeno zdravlje roditelja, koji zbog navedenih problema nisu u mogućnosti pružiti djeci adekvatnu skrb. Ovo predstavlja prepreku uspješnom usvajanju gradiva, učenju i učešću u odgojno – nastavnom procesu.
Udruženju „Duga“ donirano 3.000 KM

Udruženje „Duga“ pokrenulo je projekt povećanja funkcionalnosti djece sa posebnim obrazovnim potrebama koje pohađaju osnovnu školu „Silvije S. Kranjčević“ , za učenje i učešće u zajednici u kojoj žive.

 

Projekat obuhvata osam učenika sa posebnim potrebama u OŠ “Silvije S.Kranječević . Također će biti intenzivno uključeno  najmanje petnaest staratelja u projekat. U okviru projekta radit će se stručna podrška edukatora i savjetovanje za roditelje.

 

Općina Centar posebnu pažnju posvećuje obrazovanju mladih I osobama sa invaliditetom kao i djeci sa razvojnim poteškoćama. Tim povodom ovaj humani projekat Udruženja “Duga” Općina Centar podržala je sa 3.000 KM.  

 

Selma Šarka iz finansija Udruženja „Duga“ iskazala je posebnu zahvalnost Općini Centar na podršci uz nadu da će dobra saradnja biti nastavljena.

 

-Projekt će biti realizovan u septembru. Zamišljeno je da tim udruženja održava redovne sastanke sa roditeljima, nastavnicima, pedagozima, s ciljem što kvalitetnijeg praćenja djeteta. Na sastancima će se razmjenjivat informacije o promjenama kako bi se bolje pratio i razumio napredak djeteta. I ranijih godina je ova lokalna zajednica podržavala rad našeg udruženja i na tome smo veoma zahvalni, istakla je Šarka.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja, a od toga je 41.500 maraka dodijeljeno udruženjima koji realiziraju projekte koji se odnose na pomoć osobama sa invaliditetom i intelektualnim teškoćama.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti