Prijem u Općini Centar za šehidske porodice povodom Kurban-bajrama

Povodom predstojećeg Kurban-bajrama načelnik Općine Centar Dževad Bećirević zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem upriličio je u petak 9. septembra 2016. godine u Općini tradicionalno druženje sa članovima 20 šehidskih porodica. Ovom prilikom je porodicama uručena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 100 KM.
Prijem u Općini Centar za šehidske porodice povodom Kurban-bajrama

Uz želje za najbolje zdravlje za predstojeći Bajram načelnik Bećirević je ovom prilikom prisutnima kazao da je tokom posljednjih 12 godina, kako vodi ovu Općinu, bilo mnogo druženja povodom vjerskih praznik sa porodicama šehida i poginulih boraca.

 

–Nadam se da je Općina Centar tokom tog perioda ispunila svoju misiju i da nije zaboravila porodice šehida i poginulih boraca i siguran sam da će se takva praksa nastaviti i sa mojim nasljednikom na čelu ove Općine, objasnio je Bećirević.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao kako su načelnik Bećirević i Općina Centar kreirali dobar odnos sa boračkom populacijom poštujući sve vjerske praznike.

 

-Vjerujem da će se ovakva dobra tradicija nastaviti i ubuduće. Finansijska pomoć koju smo izdvojili iz općinskog budžeta jeste skromna, ali je od srca, istakao je Ajnadžić.

 

U ime članova porodica šehida na dosadašnjoj podršci Općine Centar boračkoj populaciji se zahvalila Ramiza Šejto, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar.

 

– Do sada smo imali podršku Općine Centar u svim projektima koje realizuje naše Udruženje. Tokom vjerskih praznika predstavnici Općine pokazuju da naše porodice nisu zaboravljene. Osim za bajrame ovakva druženja organizujemo za sve vjerske praznike tako da nijedna konfesija nije zaboravljena. Teško je od 1.000 naših članova izabrati 20 dobitnika ove pomoći, ali se u Udruženju trudimo da na svakom prijemu budu nove porodice slabijeg imovnog stanja, objasnila je Šejto.

 

Simbolične donacije povodom Kurban-bajrama dobili su: Emina Borovina, Zarfa Ćosović, Mina Kulović, Ajka Ibišević, Timka Cvrk, Paša Šehović, Samira Bečković, Amra Puška, Timur Baručija, Šefika Hadžibajrić, Refija Saračević, Alija Kutinčić, Hasija Pindžo, Azemina Avdić, Remzija Lemeš, Hamunica Kršo, Sabra Hafizović, Jasmina Kabahija, Jasmin Čizmović i Bahra Torlak.

 

Današnjem Bajramskom prijemu su također prisustvovali Fahrudin Kurtović i Đulaga Hamza, pomoćnici načelnika za finansije odnosno za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti