Ajnadžić ugostio Mirzu Pramenkovića, svjetskog prvaka u kick boxu

Općina Centar Sarajevo nastavila je dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

Tim povodom 9. septembra 2016. godine predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je Mirzu Pramenkovića, svjetskog prvaka u kick boxu iz Sarajeva, koji je prije nekoliko dana ostvario veliki uspjeh, osvojivši zlato na svjetskom juniorskom prvenstvu u kick boxu koje je održano u Dublinu.

 

Naime, osamnaestogodišnji Pramenković je u finalnoj borbi u teškoj kategoriji pobijedio hrvatskog predstavnika Mihovila Žderića sa rezultatom 3:0, dok je u polufinalu savladao Rusa Aleksandra Morozova. Pramenković je u kratkoj karijeri osvojio jedanaest zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima i turnirima, dvostruki je prvak BiH, a posljednji veliki uspjeh ostvario je na Balkanskom prvenstvu na kojem je osvojio drugu titulu.

 

Pramenković se zahvalio predsjedavajućem Ajnadžiću na prijemu i kazao kako je bio ponosan predstavnik Bosne i Hercegovine u Dablinu.

 

-Bavim se kick boxom godinu i devet mjeseci, a za to vrijeme sam osvojio jedanaest zlatnih medalja na državnim i balkanskim prvenstvima. Za svjetsko prvenstvo koje je održano u Dablinu spremao sam se tri mjeseca. Oba protivnika sam pobijedio sa velikom bodovnom razlikom. Moj otac, Ismir, koji mi je ujedno i trener, finansirao je odlazak na svjetsko prvenstvo. Medalja koju sam donio u BiH uspjeh je za cijelu državu i ostale institucije se trebaju više angažovati i uključiti da obezbijede sportistima bolje uvjete treniranja i veću pomoć, pojasnio je Pramenković.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je čestitao uspješnom sportisti na postignutim rezultatima.

 

-Izrazio sam želju da danas budemo zajedno, da porazgovaramo i da čestitam našem Mirzi na izuzetnom rezultatu. Nemoj nikada zapostaviti školovanje, jer ti moraš da budeš istovremeno i uspješan sportista i obrazovana ličnost. Sport je izazov današnjice za mlade ljude i ja ti želim mnogo uspjeha. Društvena zajednica ima zadatak da usmjerava mlade ljude na ispravan put, i u tom smislu ova lokalna zajednica podržava dobre sportske rezultate koji promoviraju državu. Siguran sam da ćemo iznaći mogućnost da pomognemo Mirzi i njegovoj karijeri koja je u usponu, naglasio je Ajnadžić.

 

U pratnji Mirze bio je i njegov otac Ismir Pramenković.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti