Općina izdvojila 5.000 KM Srednjoj trgovačkoj školi za zamjenu staklenih portala

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.
Općina izdvojila 5.000 KM Srednjoj trgovačkoj školi za zamjenu staklenih portala

Iz općinskog budžeta za 2016. godinu izdvojeno je 5.000 maraka Srednjoj trgovačkoj školi, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.

 

Direktorica Kanita Selmanović-Kulo izrazila je zahvalnost za dosadašnju višegodišnju finansijsku podršku Općine Centar školi te dodala da su sredstva donirana u ovoj godini iskorištena za zamjenu staklenih portala na školskom stubištu.

 

-Mi smo već realizovali projekat zamjene staklenih portala na školskom stubištu, a zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar. Ovo nije prvi put da Općina pomaže projekte škole i na tome smo izuzetno zahvalni. Svake godine dobijemo donaciju, a nadam se da će ovakav vid saradnje biti nastavljen i u budućnosti, kazala je Kulo.

 

Podsjećamo da je Općina Centar i ranijih godina izdvajala finansijska sredstva za poboljšanje uslova rada u ovoj srednjoškolskoj ustanovi i to za rekonstrukciju sale i uređenje sanitarnih prostorija i svlačionica za učenike 10.000 KM, za zamjenu radijatora i prozora u sali za tjelesni odgoj 10.000, za nabavku opreme u dva kabineta 5.000, za sanaciju učeničkih toaleta 10.000 KM te za uređenje ulaznog stepeništa u školi 2.500 KM.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti