Potpisani ugovori za sanaciju klizišta Višnjik i Stolačka

Općinski načelnik Dževad Bećirević i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija su u prostorijama Općine Centar u srijedu 7. septembra 2016. godine potpisali ugovore za sanaciju klizišta na Višnjiku i u Stolačkoj ulici.
Potpisani ugovori za sanaciju klizišta Višnjik i Stolačka

Finansijer, Općina Centar, će za realizaciju ovih projekata iz svog budžeta izdvojiti 141.190 konvertibilnih maraka za sanaciju klizišta na Višnjiku, odnosno na lokalitetu između ulica Zaima Šarca, Bolnička i Višnjik, dok će za sanaciju klizišta u Ulici Stolačka 19, 21, 32 i 40, kao i za sanaciju temelja objekta na adresi Soukbunar 14 iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 417.237 KM.

 

 

Sredstva će biti prebačena na račun Zavoda za izgradnju KS, koji je realizator i nadzor ovih projekata, u roku od nekoliko dana čime bi uskoro mogla početi sanacija ovih klizišta.

 

 

Nakon provedene procedure odabira najpovoljnijeg izvođača radova na tenderu je posao sanacije klizišta u Stolačkoj ulici dobila građevinska firma „Grakop“ iz Kiseljaka, a za sanaciju klizišta na području Višnjika odabrana je firma „TB Inženjering“ iz Breze, sa kojima je već Zavod za izgradnju KS potpisao ugovor.

 

 

Kako je rečeno tokom potpisivanja ugovora Općina Centar je proteklih 12 godina iz svog budžeta za sanaciju klizišta na svom području izdvojila oko 12 miliona KM.

 

Današnjem potpisivanju ugovora su također prisustvovali Alma Sadović, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar i Fuad Babić, koordinator za klizišta u Zavodu za izgradnju KS.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti