Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva spreman podržati projekat vantjelesne oplodnje

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva gdje je sa direktorom ove ustanove prim.dr. Mithatom Kurtovićem razgovarao o projektu vantjelesne oplodnje kako bi mladim bračnim parovima iz Centra pomogao na putu do potomstva gdje Općina Centar želi u svom budžetu naredne godine izdvojiti određena finansijska sredstva za ovu namjenu.
Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva spreman podržati projekat vantjelesne oplodnje

Tokom posjete domaćini su Ajnadžića proveli kroz objekat Zavoda i pokazali mu koliko savremenom medicinskom opremom i stručnim kadrom raspolažu.

 

–Jako bitno je napomenuti da i ostalih osam naših podružnica iz Kantona Sarajevo također raspolažu sa istom medicinskom opremom. U zemljama regije na korištenje mamografa se čeka po nekoliko mjeseci, dok naše pacijentice tu vrstu usluge dobijaju odmah, bez čekanja, objasnio je Kurtović.

 

 

Predsjedavajući Ajnadžić je nakon obilaska kazao da će Općina Centar nastaviti finansijski pomagati rad ove ustanove koja je svojim profesionalnim odnosom pokazala da zaslužuje povjerenje.

 

–Kako bismo povećali natalitet Općina Centar, za mlade bračne parove sa svog područja, želi pokrenuti projekat vantjelesne oplodnje i za to nam je potreban ozbiljan partner poput Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, koji po opremljenosti i stručnosti medicinskog osoblja, siguran sam, može odgovoriti tom zadatku, naglasio je Ajnadžić.

 

 

Direktor Kurtović je kazao da će Zavod pružiti podršku u realizaciji ovog projekta i da žele pokrenuti projekat izgradnje prilazne rampe za osobe u invalidskim kolicima, na što je predsjedavajući Ajnadžić odgovorio da će Općina Centar, u okviru svojih mogućnosti, vrlo rado finansijski podržati ovaj projekat.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti