Općina Centar finansijski podržava malonogometni Bajramski turnir

Povodom Kurban-bajrama od 13. do 14. septembra ove godine u maloj dvorani Kulturno-sportskog centra Skenderija biće organizovan 25. jubilarni međunarodni malonogometni Bajramski turnir „Sarajevo 2016./1437. h.g.“.
Općina Centar finansijski podržava malonogometni Bajramski turnir

Tim povodom su članovi organizacionog odbora turnira, te članovi KMF „Vrbanjuša“, kao organizatori turnira, posjetili Općinu Centar gdje ih je ugostio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, koji također obavlja funkciju potpredsjednika organizacionog odbora turnira.

 

Organizatori su kazali da se ove godine održava jubilarni turnir za koji žele da bude najbolje organizovan sa najvećim brojem učesnika i gledalaca. Zahvalili su se Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću na dosadašnjoj podršci ovoj jedinoj sportskoj manifestaciji u gradu povodom Bajrama.

 

Ove godine učešće na turniru će uzeti ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona u tri kategorije: seniorska, veteranska i pioniri malog fudbala. Očekuje se da će preko stotinu djece prodefilovati na takmičenju.

 

-Organizatorima turnira sam sa zadovoljstvom saopštio da će naša lokalna zajednica podržati ovu sportsku manifestaciju i ovom prilikom pozivam naše komšije nebošnjake da dođu na Bajramski turnir i da se zajedno sa nama raduju i takmiče u  sportu. Sa druge strane, ovo je dobra prilika da demonstriramo odbranu multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog prostora Bosne i Hercegovine. Općina Centar se također na ovaj način odnosi i prema svim drugim vjerskim praznicima svih konfesija i to je ono što predstavlja pravu Bosnu i Hercegovinu i njene različitosti, kazao je predsjedavajući Ajnadžić.

 

Osim Općine Centar, turnir će finansijski također podržati KJKP "Tržnice pijace" d.o.o. Sarajevo, čiji je direktor Jasmin Terović također prisustvovao prijemu.

 

U delegaciji koja je posjetila Općinu Centar su bili predsjednik odbora turnira Izet Jelić, direktor turnira Alija Hadžiosmanović Braco, te članovi Velija Katica, Emin Švrakić i Timur Numić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti