Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“ Općina donirala 6.000 maraka

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području.
Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“ Općina donirala 6.000 maraka

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 6.000 maraka Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.

 

Navedena sredstva su raspoređena na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, a na osnovu utvrđenih Kriterija za raspodjelu sredstava obrazovnim ustanovama, te dostavljenih zahtjeva i utvrđenih prioriteta.

 

Prema riječima direktorice škole „Safvet-beg Bašagić“ Lejle Dizdarević, izdvojena sredstva u iznosu od 6.000 KM bit će iskorištena za zamjenu podova u učionicama.

 

-Donirana sredstva nam mnogo znače, jer jedino Općina Centar, kada je u pitanju osnovna škola „Safvet-beg Bašagić“ ima sluha. Zgrada naše škole je stara 125 godina i mnogo toga je potrebno sanirati. Da nemamo sredstava iz Općine Centar ništa ne bismo mogli uraditi. Donacija u iznosu od 6.000 maraka će biti iskorištena za zamjenu podova u dva kabineta, što je zaista neophodno, s obzirom da je u pitanju sigurnost i zdravlje naše djece. Veliko hvala Općini Centar koja je jedina institucija koja ima sluha za naše potrebe, kazala je Dizdarević

 

Općina Centar je unazad nekoliko godina, ne uzimajući u obzir sredstva donirana u ovoj godini, izdvojila 40.300 maraka za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi i to: 5.000 KM za kupovinu školskog namještaja, 14.000 KM za renoviranje fiskulturne sale, 13.300 KM za opremanje toaleta za učenike, zamjenu podova i roletni u dva kabineta, 8.000 KM za nabavku informatičke opreme i stolica za učionice.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti