Ajnadžiću uručeno priznanje ratnih-vojnih invalida

Povodom obilježavanja 24. godišnjice od osnivanja Prvog korpusa Armije RBiH, predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar organizovali su druženje svojih članova na koje su također pozvali i predstavnike drugih boračkih udruženja, te Općine Centar gde je prisustvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa vijećnicima.
Ajnadžiću uručeno priznanje ratnih-vojnih invalida

Ovom prilikom je predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Centra Nedžad Škrijelj uručio predsjedavajućem Ajnadžiću zahvalnicu za nesebičnu podršku u radu, razvijanju i jačanju ovog boračkog udruženja.

Ajnadžić je prisutnim borcima čestitao Dan njihovog korpusa koji je tokom protekle agresije postao snažna i ponosna armija koja je samo branila svoj grad Sarajevo i državu Bosni i Hercegovinu, a gdje je poginulo 5.605 njenih pripadnika.

 

 

-Za razliku od agresora koji su rušili crkve mi smo ih čuvali, koji su rušili džamije mi smo ih gradili i nastavit ćemo tako i dalje. Mi smo u opkoljenom gradu sa svojim komšijama nebošnjacima dijelili i dobro i zlo kao i zadnju koricu hljeba. Ne smijemo zaboraviti 1.472 dana opsade, 1.761 nevino ubijeno dijete, 11.872 ubijena civila i građanima ovog grada bez obzira na ime, prezime, vjeru i naciju, te boju kože. Nama je žao i svakog ubijenog građanina sa okolnih brda. Bez obzira na sve uspjeli smo sačuvati grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu. Ove fakte moramo prenositi posebno na mlađe generacije, kako se historija ne bi ponovila. Siguran sam da, ukoliko ponovo bude trebalo, mi ćemo opet biti prvi u odbrani Bosne i Hercegovine, kazao je Ajnadžić.

 

 

Ajnadžić je također u ponedjeljak 5. septembra 2016. godine u prostorijama gdje su smještene boračke organizacije iz Centra na Džidžikovcu, održao radno-konsultativni sastanak sa pripadnicima boračkih udruženja. Razgovarano je o aktuelnim temama od značaja za boračku populaciju, poput poboljšanja socijalnog stanja boraca i članova njihovih porodica, te dogovora oko implementacije odluke o ujedinjenju svih boračkih organizacija u jedinstvenu boračku strukturu na nivou općine Centar.  Na sastanku su također prisustvovali i vijećnici Inda Handžić, Velija Katica, Hamdija Hasanović, te Eso Tucaković i Edin Šikalo.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti