Paraolimpijci Bosne i Hercegovine spremi osvojiti neku od medalja

U Olimpijskoj dvorani Zetra u četvrtak 1. septembra 2016. godine održana je press konferencija na kojoj su predstavljeni sportisti koji će braniti boje naže zemlje na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru od 7. do 15. septembra ove godine.
Paraolimpijci Bosne i Hercegovine spremi osvojiti neku od medalja

 

Bh. ekspediciju čini selekcija u sjedećoj odbojci, te Dženita Klico i Dževad Pandžić koji će se na ovoj sportskoj smotri takmičiti u disciplini bacanju kugle. Osim predstavnika Olimpijskog komiteta BiH također su konferenciji prisustvovali Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta FBiH, Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, Mirvad Kurić, kantonalni ministar kulture i sporta te predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa vijećnicom  Fadilom Bošnjak. Predstavnici ovih nivoa vlasti su finansijski pomogli odlazak naše delegacije na 15. paraolimpijske igre.

 

Sportisti koji će predstavljati našu državu u Brazilu svakako očekuju osvajanje jednu od medalja, posebno zlatni odbojkaši koji su svjetski, evropski i paraolimpijski prvaci i našu su javnost naučili da sa svake sportske smotre donesu neku od medalja. Njihov posao biće olakšan nakon što je iz grupe ispala reprezentacija Rusije umjesto koje je ubačena Ukrajina. Također im je drago što reprezentaciju Irana imaju u svojoj grupi, jer će narednu utakmicu sa tako jakom ekipom igrati tek u finalu, čemu se svi prisutni i nadaju. Također se takmičari u disciplini bacanja kugle Klico i Pandžić nadaju osvajanju neke od medalja, jer su kako oni kažu, imali odlične uslove za pripremu za ovo takmičenje, što su oni iskoristili za ostvarivanje najbolje forme. Zastavu Bosne i Hercegovine u Rio de Janeiru će na otvaranju nositi Dženita Klico, dok će Dževad Pandžić nositi zastavu BiH na ceremoniji zatvaranja 15. paraolimpijskih igara.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti