Svečano otvoren novoizgrađeni most u Kladnju

Novi most u naselju Brlošci u mjestu Kladanj svečano je otvoren i dat na upotrebu lokalnom stanovništvu.
Svečano otvoren novoizgrađeni most u Kladnju

Stari most je tokom majskih poplava 2014. godine oštećen i postojala je velika opasnost od njegovog obrušavanja. Izgradnju mosta je finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo u iznosu od 20.000 konvertibilnih maraka.  Svečanosti prilikom otvaranja mosta su u ime načelnika Dževada Bećirevića i Općine Centar prisustvovali savjetnik Mustafa Resić i Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar, općinske službe putem koje je realizovana ova pomoć manje razvijenoj općini Kladanj.

 

Prilikom otvaranja novog mosta načelnik Kladnja Jusuf Čavkunović se zahvalio na ovoj donaciji i kazao da nije ovo prva pomoć Općine Centar.

 

- Naši prijatelji iz sarajevske Općine Centar za sanaciju šteta od poplava u našoj općini prije ove zadnje donacije već su izdvojili 10.000 KM. Posljednjom donacijom smo riješili veliki problem stanovnika sela Brlošci, koje broji preko 200 domaćinstava, naglasio je Čavkunović.

 

Općina Centar Sarajevo na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem, nakon majskih poplava, bila je prva lokalna zajednica koja je reagovala i priskočila u pomoć stanovnicima unesrećenih područja, koja je za tu namjenu iz svog budžeta izdvojila preko 500 hiljada KM koje su dodijeljene lokalnim zajednicama u cijeloj BiH.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti