Završni radovi na izgradnji i sanaciji javne rasvjete u Centru

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete na 26 lokacija u devet mjesnih zajednica u Centru izdvojeno je 306.400 KM.
Završni radovi na izgradnji i sanaciji javne rasvjete u Centru

Sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo potpisan je sporazum o realizaciji ovog projekta, koji je nakon provedene tenderske procedure javnih nabavki angažovao firmu „Testingelektro“ iz Sarajeva. Od radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete preostalo je još postavljanje rasvjetnih tijela u Ulici Nusreta Fazlibegovića, što se očekuje nakon usaglašavanja mjesta gdje će biti postavljena nova rasvjetna tijela.

 

Na ostalih 25 lokacija su okončani sljedeći radovi: postavljeni su stubovi javne rasvjete u ulicama Zaima Šarca 10, 13, 106-108 i Šekerova 40 (Mjesna zajednica „Bardakčije“). Sanacija je urađena u Ulici Patriotske lige na ulazu u stadion Koševo, zamjena dotrajalog stuba javne rasvjete u Ulici Osmana Krupalije 36, te nova rasvjeta u Marcela Šnajdera 9a-9c, te u Ulici Nusreta Fazlibegovića (Mjesna zajednica „Breka-Koševo II“).

 

 

U MZ „Ciglane-Gorica“ je okončana rekonstrukcija rasvjete na stepeništu između ulica Husrefa Redžića i Avde Hume, a u Mjesnoj zajednici „Hrastovi-Mrkovići“ je postavljena nova javna rasvjeta u Himze Polovine 18-20, a u ulicama Breka 39-41, Panjina kula 81, kao i Ulici Sedrenik mali 35 i između brojeva 43-45 postavljena su dodatna rasvjetna tijela. Nova javna rasvjeta urađena je i u ulicama Marija Mikulića 38-46, na stepeništu koje povezuje ulice Muhameda Hadžijahića 29 i Zuke Džumhura 1, na stepeništu u Braće Begić 44-46, na raskrsnici ulica Zuke Džumhura i Nusreta Šišića Dede i Zuke Džumhura 2-12, dok su dodatna rasvjetna tijela postavljena duž ulica Braće Begić i Muhameda Hadžijahića u Mjesnoj zajednici „Koševsko brdo“.

 

 

Na području Mjesne zajednice „Marijin dvor-Crni vrh“ sanacija javne rasvjete je urađena duž Ulice Franca Lehara. Na dijelu Ulice Čekaluša 69 pa do Bolničke ulice također je završena sanacija rasvjete (Mjesna zajednica „Park-Višnjik“), dok su na području MZ „Pionirska dolina-Nahorevo“ postavljena nova rasvjetna tijela na stubove od Nahorevske ulice do Aleksandra Puškina 37, kao i u Nahorevskoj ulici 136a-136c, kao i duž Ulice Radava. U MZ „Skenderija-Podtekija“ postavljena su dodatna rasvjetna tijela duž Ulice Gabrielle Moreno Locatelli.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti