Redovno održavanje saobraćajnica u Centru

Na osnovu ugovora o redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor građevinskog preduzeća „Bosman“ Sunija Jahić, ovih dana trebaju započeti radovi na uređenju saobraćajnica na nekoliko lokacija u Centru.
Redovno održavanje saobraćajnica u Centru

Planirano je da tokom narednog perioda radnici pomenute građevinske firme započnu sa radovima na uređenju pristupnih pješačkih staza u ulicama Patriotske lige, Šekerovoj, Hamdije Kreševljakovića i Hamida Beširevića, te sanaciju pješačke zone pored Trga Oslobođenja-Alija Izetbegović, gdje je također planirano postavljanje zaštitnih željeznih stubova. U Radićevoj ulici između brojeva 1 i 3 je planirana sanacija trotoara, dok će sanacija dijelova zaštitnih rukohvata duž trotoara biti u ulicama Zaima Šarca, Stjepana Tomića i Asima Ferhatovića. Nakon ovih radova slijedi sanacija dijela asfaltnog kolovoza u Bolničkoj i Ulici Koševo, gdje se skupljaju oborinske vode i prave probleme i pješacima i okolnim trgovinama.

 

Građevinska firma „Bosman“ je tokom ove godine zadužena za redovno održavanje lokalnih i nekategorisanih cesta na području mjesnih zajednica: „Bardakčije“, „Breka-Koševo II“, „Džidžikovac-Koševo I“, „Hrastovi-Mrkovići“, „Mejtaš-Bjelave“, „Park-Višnjik“, „Skenderija-Podtekija“, i „Trg oslobođenja-Centar“.

 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta je izdvojeno 1.630.000 KM, a za nekategorisane ceste 910.000 KM.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti