Podijeljen školski pribor mališanima iz Dječijeg doma Bjelave

Članovi Udruženja „Veliko srce“ zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem, u utorak 16. augusta 2016. godine, posjetili su prostorije Javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave“ i tom prilikom su štićenicima ove ustanove, pred početak nove školske godine, podijelili pakete sa školskim priborom i torbama.
Podijeljen školski pribor mališanima iz Dječijeg doma Bjelave

-Ovo nije prva humanitarna akcija koje je provelo Udruženje „Veliko srce“ u saradnji sa Općinom Centar. Kao društveno odgovorna lokalna zajednica u sklopu ovog projekta mi smo našli i društveno odgovorne kompanije koje ne insistiraju da se njihovo ime javno prezentuje i zajednički smo proveli akciju prikupljanja i podjele 80 paketa školskog pribora, sveski i ruksaka. Nadam se da će ovaj potez animirati ove mlade ljude da se u svijetu nauke izbore za što bolje znanje. Ponosni smo na ovakve akcije i nastavit ćemo podržavati projekte i kompanije koje žele da ovako doprinesu  razvoju društvene zajednice, kazao je predsjedavajući Ajnadžić nakon današnje podjele školskog pribora i torbi.

 

Sanela Ferhatović, predsjednica Udruženja „Veliko srce“ je navela da je današnja donacija namijenjena  osnovcima, srednjoškolcima i za nekoliko studenata iz Doma Bjelave.

 

-Naše udruženje je osnovano prije pet mjeseci i do sada smo, u saradnji sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem, realizovali nekoliko većih projekta, gdje smo konkretno u nekoliko navrata za djecu iz ovog Doma donirali slatke pakete, namirnice, tehničku robu... Prioritet u radu našeg udruženja su djeca, te osobe sa invaliditetom, objasnila je Sanela Ferhatović.

 

U znak zahvale za današnju donaciju mališani Doma su za svoje goste otpjevali prigodnu kompoziciju, dok je direktor Dječijeg doma na Bjelavama Saudin Đurđević kazao da Općina Centar godinama pomaže rad ove ustanove na čemu se on u ime ovog Doma posebno zahvaljuje. 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti