Uskoro započinju radovi na asfaltiranju Ulice Mandžina donja na Bardakčijama

Nakon okončanja projekata rekonstrukcije ulica Zatikuša i Šekerova na Bjelavama u planu je da radnici građevinske firme „Bosman“ započnu sa radovima na asfaltiranju Ulice Mandžina donja između brojeva 1 i 23 (Mjesna zajednica „Bardakčije“).
Uskoro započinju radovi na asfaltiranju Ulice Mandžina donja na Bardakčijama

Finansijer je Općine Centar koja je za ovaj projekat u svom budžetu obezbjedila gotovo 75.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

 

Kako je planirano prema glavnom projektu kojeg je uradilo JP „Zenica“ na ovoj saobraćajnici u centru će biti uklonjen stari asfalt i podloga umjesto kojeg će biti postavljeni novi. Također je planirano uklanjanje starih oštećenih ivičnjaka i postavljanje 330 metara novih betonskih. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najčešći uzročnik oštećenja i propadanja saobraćajnice, biće ugrađena reviziona okna u koja će biti priključeni oluci sa okolnih stambenih objekata, te 150 metara drenažnih i 80 metara plastičnih kanalizacionih cijevi. Prije postavljanja 550 metara kvadratnih novog asfalta biće nivelisano 28 šibera za vodu, sedam šahtova i devet rešetki za odvod. Prema ugovoru rok za izvođenje ovih radova je 45 dana.

 

Navedena tri projekta su dio ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica na području općine Centar, kojeg su potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar koja je investitor i Sunija Jahić, direktor građevinske firme „Bosman“. Sveukupna vrijednost radova u pomenutim ulicama Zatikuša, Šekerova i Mandžina donja iznosi 165.550 KM, a sredstva je Općina Centar izdvojila iz svog ovogodišnjeg budžeta.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti