Osnovnoj školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ donirano 6.300 maraka

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području.
Osnovnoj školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ donirano 6.300 maraka

 Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 6.300 maraka Osnovnoj školi „Silvije Strahimir Kranjčević“, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Navedena sredstva su raspoređena na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, a na osnovu utvrđenih Kriterija za raspodjelu sredstava obrazovnim ustanovama, te dostavljenih zahtjeva i utvrđenih prioriteta.

Prema riječima v.d. direktorice škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ Dženite Kurtović, izdvojena sredstva bit će iskorištena za sanaciju gromobranskih instalacija, te nabavku lopti u sali za tjelesni odgoj.

-Dio doniranih sredstava ćemo utrošiti za sanaciju gromobranskih instalacija koje su u jako lošem stanju i stvaraju velike probleme, a dio za nabavku lopti i golova u sali za tjelesni odgoj. Općina, srazmjerno raspoloživim sredstvima i iskazanim potrebama škola, redovno izdvaja novac za poboljšanje kvaliteta nastavnog procesa. Moram naglasiti da ova lokalna zajednica vodi računa o osnovnom obrazovanju i zbog toga smo veoma zahvalni, kazala je Kurtović.

Općina Centar je unazad nekoliko godina, ne uzimajući u obzir sredstva donirana u ovoj godini, izdvojila 76.066 maraka za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi i to: 14.066 KM za sportske plohe, 5.000 KM za nabavku multimedijalnih projektora, 10.000 KM za nabavku savremenih nastavnih učila, 10.000 KM za adaptaciju poda u učionicama jednog sprata, 10.000 KM za zamjenu poda u sali za tjelesni odgoj, 10.000 KM za sanaciju mokrih čvorova, 17.000 za zamjenu dotrajale stolarije na objektu škole.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti