Uskoro novi dječiji mobilijar u parku Koševo 1 i 2

Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna finansijska sredstva za uređenje javnih površina, a sve sa ciljem kako bi građanima omogućila kvalitetnije uslove za život. Tako je u proteklih pet godina za uređenje manjih javnih i zelenih površina, koje su najčešće mjesto rekreacije starijih i igre naših najmlađih sugrađana, izdvojeno preko 1,5 miliona maraka.
Uskoro novi dječiji mobilijar u parku Koševo 1 i 2

Nažalost klupe za odmor, kante za otpatke i parkovski mobilijar često su meta vandala pa su nerijetke situacije da tek obnovljena igrališta u kratkom roku budu u potpunosti devastirana. Međutim, Općina Centar predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, ne odustaje od namjere da stanovnicima Centra stvori što ugodnije okruženje za življenje, pa je tako i ove godine u budžetu Općine za uređenje manjih javnih i zelenih površina izdvojeno 255 hiljada maraka.

 

Za realizaciju navedenog projekta zadužen je KJKP „Park“ sa kojim je Općina Centar sklopila ugovor, a među mnogobrojnim planiranim uređenjima zelenih površina, započeli su i radovi u parku Koševo 1 i 2.

 

Na ovom lokalitetu do sada su zamijenjene i ofarbane oštećene štafle na klupama, a u narednom periodu biće obnovljen i postavljen novi dječiji mobilijar. Radnici Parka uredit će i zasaditi zelenilo kako bi se ovaj prostor dodatno obogatio.

 

Za uređenje navedenog parka Općina Centar je izdvojila 12.800 maraka.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti