Privode se kraju radovi na izgradnji i sanaciji javne rasvjete u Centru

Na osnovu sporazuma o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Dževad Bećirević i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija, radnici firme „Testingelektro“ iz Sarajeva privode kraju izgradnju i sanaciju javne rasvjete na 26 lokacija u devet mjesnih zajednica u Centru.
Privode se kraju radovi na izgradnji i sanaciji javne rasvjete u Centru

Naime, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, koji je zadužen za realizaciju i nadzor projekta, nakon provedene zakonske procedure odabira najpovoljnijeg izvođača radova, angažovao je firmu „Testingelektro“ iz Sarajeva. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 306.400 KM.

 

Ugovorom je definisano da se u Mjesnoj zajednici „Bardakčije“ postave stubovi javne rasvjete u ulicama Zaima Šarca 10, 13, 106-108 i Šekerova 40. Predviđena je sanacija javne rasvjete u Ulici Patriotske lige na ulazu u stadion Koševo, zamjena dotrajalog stuba javne rasvjete u Ulici Osmana Krupalije 36, te nova rasvjeta u Marcela Šnajdera 9a-9c, te u Ulici Nusreta Fazlibegovića (Mjesna zajednica „Breka-Koševo II“). U MZ „Ciglane-Gorica“ je planirana rekonstrukcija rasvjete na stepeništu između ulica Husrefa Redžića i Avde Hume, a u Mjesnoj zajednici „Hrastovi-Mrkovići“ biće postavljena nova javna rasvjeta u Himze Polovine 18-20, a u ulicama Breka 39-41, Panjina kula 81, kao i Ulici Sedrenik mali 35 i između brojeva 43-45 postavljanje dodatnih rasvjetnih tijela. Nova javna rasvjeta predviđena je i u ulicama Marija Mikulića 38-46, na stepeništu koje povezuje ulice Muhameda Hadžijahića 29 i Zuke Džumhura 1, na stepeništu u Braće Begić 44-46, na raskrsnici ulica Zuke Džumhura i Nusreta Šišića Dede i Zuke Džumhura 2-12, te postavljanje dodatnih rasvjetnih tijela duž ulica Braće Begić i Muhameda Hadžijahića u Mjesnoj zajednici „Koševsko brdo“. Na području Mjesne zajednice „Marijin dvor-Crni vrh“ sanacija javne rasvjete je planirana duž Ulice Franca Lehara. Na dijelu Ulice Čekaluša 69 pa do Bolničke ulice također je predviđena sanacija rasvjete (Mjesna zajednica „Park-Višnjik“), dok je na području MZ „Pionirska dolina-Nahorevo“ planirano postavljanje novih rasvjetnih tijela na stubove od Nahorevske ulice do Aleksandra Puškina 37, kao i u Nahorevskoj ulici 136a-136c, te je također planiran nastavak postavljanja nove javne rasvjete duž Ulice Radava. U MZ „Skenderija-Podtekija“ planirana su dodatna rasvjetna tijela duž Ulice Gabrielle Moreno Locatelli.

 

Direktor firme „Testingelektro“ Adnan Ahmethodžić kazao je da se radovi privode kraju i da očekuje da će biti okončani do kraja naredne sedmice.

 

-Realizacija ugovora do ovog momenta je oko 90 posto. Urađena je kompletna rekonstrukcija rasvjete na Koševskom brdu i u Ulici Franca Lehara. U Ulici Patriotske lige (ulaz na stadion „Asim Ferhatović Hase“) izgrađena je nova rasvjeta. Također je rađena i zamjena oštećenih instalacija na više lokacija kako bi sve funkcionisalo na adekvatan način, istakao je Ahmethodžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti