Uskoro počinje rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina

Sporazumom o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji vodovodnog i kanalizacionog sistema na području općine Centar, kojeg je Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar Sarajevo u ime investitora potpisao sa Nezirom Hadžićem, direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ kao izvođača radova, iz budžeta Općine izdvojeno je 390.362 KM za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina.
Uskoro počinje rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina

Od navedenog iznosa za rekonstrukciju vodovodne mreže izdvojeno je 126.151 KM, a za rekonstrukciju kanalizacije 264.210 KM.

Realizacija ovog projekta, kojeg su po nalogu Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar uradili stručnjaci iz KJKP „Vodovod i kanalizacija“, bit će od velikog značaja za stanovnike ove ulice.

Kako je planirano projektom, izvršit će se montaža cjevovoda, uključujući testiranje, čišćenje, dezinfekcija kompletnih podzemnih hidranata, priključenje objekata na novu mrežu i izrada separatne kanalizacione mreže.

Tokom radova, koji će biti izvedeni u skladu sa postojećim normativima građevinske struke, posebna pažnja će biti posvećena sigurnosti prolaznika, radnika i okolnih objekata zbog blizine stambenih objekata i mnoštva podzemnih instalacija drugih komunalnih priključaka, kao i intenzivnog pješačkog saobraćaja u toj ulici.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti