Započelo uređenje dječijeg igrališta na Šipu

Uposlenici komunalnog preduzeća Park, u okviru sporazuma o uređenju manjih javnih površina koji je Općina Centar sklopila sa ovim preduzećem, započeli su revitalizaciju dječijeg igrališta na Šipu.
Započelo uređenje dječijeg igrališta na Šipu

S obzirom da je mobilijar na navedenom igralištu u velikoj mjeri bio devastiran, u proteklom periodu radnici Parka uklonili su ljuljačke, klackalice i tobogane, te površinu uredili i postavili korpe za otpatke i obnovili klupe.

Prema ugovoru koji je Općina Centar sklopila sa Parkom, na dječijem igralištu na Šipu, u narednom periodu bit će postavljene kule, penjalice, vratilo, te nove klackalice. Također, bit će zasađena živa ograda, kao i zelenilo koje će dodatno obogatiti ovaj prostor.

Za sanaciju dječijeg igrališta na Šipu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 11 hiljada maraka. Općina Centar kao finansijer projekta je izdvojila 255.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica, a tokom proteklih pet godina iz općinskog budžeta je za ovu namjenu izdvojeno preko 1.530.000 KM.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti