Općina Centar donirala tehničku opremu džematu Soukbunar

Predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je hadži Turhanovu džamiju u Ulici Soukbunar 37, sagrađenu davne 1558. godine gdje su ga ugostili predsjednik džematskog odbora Esad Alijević i članovi džemata Ago Švraka i Enver Pekić.
Općina Centar donirala tehničku opremu džematu Soukbunar

 Povod posjete bio je uručivanje tehničke opreme za potrebe dvije džamije na Soukbunaru.

Alijević se zahvalio Općini Centar na doniranoj opremi.

-U ime džematskog odbora i Medžlisa islamske zajednice u Sarajevu zahvaljujem se na ovoj donaciji načelniku Dževadu Bećireviću, predsjedavajućem Ajnadžiću i Općinskom vijeću. Donirana oprema će u svakom slučaju poboljšati rad mektebske nastave, odnosno vjeronauke na ovom području. U džematu Soukbunar imaju dva punkta vjerske pouke, jedan u ovoj, a drugi u Gornjoj džamiji, tako da će oba punkta sada imati po jedan LED televizor. Nastava se odvija subotom i nedjeljom, a ova vrijedna donacija će pomoći da se nastava odvija u boljim i kvalitetnijim uslovima, kazao je Alijević.

Predsjedavajući Ajnadžić je naglasio da Općina Centar ima sluha kada su u pitanju potrebe vjerskih zajednica, što dokazuju izdvajanja iz budžeta za tu namjenu.

-Važno je da sve ima kontinuitet. Vi ste izrazili potrebe i zahtjeve, a mi smo iznašli mogućnost da vam pomognemo. Ova lokalna zajednica će i u budućnost podržavati rad svih vjerskih zajednica na njenom području, dodao je Ajnadžić.

Podsjećamo, Općina Centar je za Islamsku zajednicu u BiH iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 50.000 maraka, i to 30.000 maraka Medžlisu islamske zajednice u Sarajevu za revitalizaciju starih vjerskih objekata, te 20.000 maraka Nakšibendijskoj tekiji Mejtaš za adaptaciju i rekonstrukciju Sarač Ismailove džamije.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti