Podrška Obrtničkoj komori za radionice u osnovnim školama o starim zanatima

Prilikom usvajanja rebalansa ovogodišnjeg budžeta Općine Centar Sarajevo odobreno je 2.000 maraka Obrtničkoj komori Kantona Sarajevo za održavanje radionica u osnovnim školama na području općine Centar u okviru projekta ''Promocija i zaštita tradicionalnih i starih zanata''.
Podrška Obrtničkoj komori za radionice u osnovnim školama o starim zanatima

Protokol o realizaciji ovog budžetskog granta potpisao je u ime Općine načelnik Dževad Bećirević, a u ime Obrtničke komore Kantona Sarajevo predsjednik Naser Idrizagić.

 

Općina Centar već ima uspostavljenu saradnju sa Obrtničkom komorom koja je u okviru pomenutog projekta organizirala i održala radionice za učenike završnih razreda osnovnih škola ''Hasan Kikić'', ''Vladislav Skarić'' i ''Isak Samokovlija''. U nastavku realizacije ovog vrijednog edukativnog projekta planiraju da od septembra, sa početkom školske godine, održe radionice i u drugim osnovnim školama na području središnje sarajevske općine. Članovi Obrtničke komore zajedno sa školskim pedagozima vrše odabir škola u kojima će biti održane radionice.

 

Tokom radionica obrtnici djeci predstavljaju stare i tradicionalne zanate  i prezentiraju njihova dugogodišnja iskustva kako bi učenici završnih razreda osnovne škole, koji donose životnu odluku o daljem školovanju ili zanimanju, dobili što više korisnih informacija koje bi mogle biti i presudne u odabiru njihovog budućeg poziva. Osim toga, djecu koja pokažu talent za određeni obrt majstori pozivaju u njihove radnje radi praktične obuke.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti