Ministar Osmanović posjetio Općinu Centar

Općinu Centar Sarajevo 2. augusta 2016. godine posjetio je ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović zajedno sa njegovim savjetnikom Ivicom Šarićem. Delegaciju najvišeg nivoa vlasti u BiH ugostili su predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić , sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić.
Ministar Osmanović posjetio Općinu Centar

Na sastanku je razgovarano o institucijama kulture od značaja za BiH i Memorandumu o razumijevanju s ciljem podrške radu navedenih ustanova, a kojeg je u ime Općine Centar potpisao načelnik Dževad Bećirević.

 

-Pokrenuli smo aktivnosti u vezi podrške za sedam institucija kulture koje su u jako teškoj situaciji, a koje čuvaju neprocjenjiva nacionalna blaga. Zemaljski muzej je najveći problem kada je u pitanju finansijska situacija. Imali smo određenih problema kada je u pitanju otvaranje podračuna za prebacivanje sredstava, ali riješili smo ih tako što se novac direktno uplaćuje institucijama. Oko 80 posto potpisnika Memoranduma uplaćuje sredstva, a Općina Centar je jedna od onih sa kojima smo od početka imali jako dobro saradnju. Međutim, mi ovaj problem moramo sistemski riješiti, naglasio je Osmanović.

 

Općina Centar se navedenim memorandumom obavezala da će u naredne tri godine izdvajati po 150 hiljada maraka za podršku institucijama kulture.

 

Ajnadžić je istakao da Općina Centar ostaje pri ovom stavu.

 

-Mi ćemo nastaviti sa podrškom. Također, jače ćemo podržati i arhitektonsko rješenja Muzeja savremene umjetnosti „Ars Aevi“, kazao je Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti