Još 70 osnovaca savladalo osnove plivanja

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti veoma značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo izdvojila je u ovoj godini još 10.000 maraka za nastavak besplatne škole plivanja za učenike osnovnih škola sa njenog područja, a koja se realizuje u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ na Olimpijskom bazenu Otoka.
Još 70 osnovaca savladalo osnove plivanja

Naime, nakon što je uspješno okončana ljetna škola plivanja za osnovce iz Centra koja je trajala od 20. juna do 7. jula 2016. godine, a zbog velikog interesovanja djece, Općina Centar i Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ organizirale su i nastavak ovog projekta. Drugi ciklus škole plivanja realizirao se u tri smjene, i to prva smjena od 11. do 15. jula, druga od 18. do 22. jula, a treća od 25. do 29. jula. Besplatne časove plivanja pohađalo je oko 70 osnovaca sa područja općine Centar, a uprava njihovih osnovnih škola odabrala je polaznike. Zahvaljujući ovom, prije svega korisnom projektu, učenici su imali priliku da pet dana u sedmici po dva sata pohađaju časove plivanja. Za polaznike ljetne škole plivanja bio je organiziran prevoz.

 

Školu plivanja vodio je profesor tjelesnog odgoja Adis Mušanović iz „Centra za sport i rekreaciju“.

 

-Nakon što je realiziran prvi ciklus škole plivanja u kojem je učestvovalo 105 osnovaca, a broj zainteresiranih učenika je bio mnogo veći, odlučili smo da uz finansijsku podršku Općine Centar nastavimo sa realizacijom projekta. Zahvaljujući sredstvima koja je izdvojila Općina Centar još 70 osnovaca savladalo je osnove plivanja, kazao je Mušanović.

 

Cilj projekta je da se učenicima omogući da u toku ljetnog raspusta iskoriste slobodno vrijeme za sportske aktivnosti te da, uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, savladaju i usavrše osnovne elemente plivanja.

 

Općina Centar je za realizaciju škole plivanja u ovoj godini izdvojila 18.000 maraka.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti