Okončani radovi na rekonstrukciji Ulice Abdurahmana Muharemije

Tokom protekle sedmice okončani su radovi na sanaciji i rekonstrukciji Ulice Abdurahmana Muharemije 1-70 (Mjesna zajednica „Betanija-Šip“). Projekt je finansirala Općina Centar koja je za tu namjenu u ovogodišnjem budžetu izdvojila 196.000 KM. Izvođač radova bila je građevinska firma „Grakop“ iz Kiseljaka, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
Okončani radovi na rekonstrukciji Ulice Abdurahmana Muharemije

Prema projektu sanacije kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, na ovoj saobraćajnici koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Betanija-Šip“, došlo je do oštećenja kolovozne konstrukcije zbog neadekvatne odvodnje površinskih voda.

 

Izgrađena su dva armirano-betonska potporna zida, uklonjen je stari oštećeni asfalt i podloga umjesto koje je postavljena nova. Također, ugrađeni su novi betonski ivičnjaci duž saobraćajnice, cijevi za novu kanalizaciju i odvod površinskih voda. Postavljeno je šest novih slivnika koji su spojeni na gradsku odvodnu mrežu i nivelisano je sedam šibera za vodu i četiri šahta.

 

-Po okončanju ovih radova, koji su započeli 1. juna, postavljeno je oko 326 kvadratnih metara novog asfalta duž saobraćajnice i trotoara, kazao je Suad Dahija, šef gradilišta firme „Grakop“.

 

Navedeni projekt realiziran je na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica u Centru kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor firme „Grakop“ Šukrija Melezović. Ovim ugovorom, čija je  ukupna vrijednost 220.100 KM, također je predviđena sanacija potpornog zida u Ulici Dejzina Bikića kod broja 213 na Šipu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti