Školu tenisa pohađalo 60 osnovaca

U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, i u ovoj školskoj godini organizovala je ljetnu školu tenisa za učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Centra.
Školu tenisa pohađalo 60 osnovaca

Cilj ovog projekta je aktivno popunjavanje slobodnog vremena tokom ljetnog raspusta, upoznavanje i druženje sa vršnjacima, usvajanje novih navika, popularizacija i omasovljenje ovog sporta, uticaj na kontrolisan razvoj i poboljšanje antropomotoričkih i funkcionalnih sposobnosti.

 

Projekat je realizovan u periodu od 13.06 do 29.07.2016. godine, na teniskim terenima na Koševu.

 

-Besplatna škola tenisa je u potpunosti opravdala svoju svrhu. Učenicima je pružena prilika da nauče osnovne vještine ovog sporta. Kroz ovogodišnju ljetnu školu tenisa prošlo je oko 60 osnovaca sa područja općine Centar, a polaznike je odabrala uprava njihovih škola. Zahvaljujući ovom, prije svega korisnom projektu, učenici su imali priliku pohađati časove tenisa tri puta sedmično po sat vremena. Projekat je realiziran zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, a vodili su ga licencirani treneri tenisa. Djeca su tokom realizacije projekta savladala najosnovnije elemente i vještine ovog sporta, kazao je Mirza Pašić, profesor tjelesnog odgoja iz „Centra za sport i rekreaciju“.

 

Općina Centar je za realizaciju ovog projekta iz budžeta izdvojila 6.000 KM.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti