Uređenje zelenih površina u MZ Marijin dvor–Crni vrh

Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar.
Uređenje zelenih površina u MZ Marijin dvor–Crni vrh

Općina Centar kao finansijer projekta je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 255.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica. Tokom proteklih pet godina iz općinskog budžeta je za ovu namjenu izdvojeno preko 1.530.000 KM.

 

Iz svega navedenog može se zaključiti koliko je Općina Centar opredijeljena da zelene površine uredi na način da naši sugrađani imaju kvalitetan prostor za odmor i rekreaciju, ali nažalost parkovi i parkovski mobilijar nerijetko su meta vandala koji nakon izgradnje i obnove javnih površina često budu uništeni.

 

Nakon što su u okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar okončani planirani radovi na zelenoj površini u parku Hastahana u Mjesnoj zajednici „Marijin dvor-Crni vrh“, radnici KJKP „Park“ završili su radove na još nekoliko lokacija na području ove mjesne zajednice.

 

U Ulici Halida Nazečića kod broja 4 uređena je zapuštena zelena površinu, gdje je na više od 4.000 kvadratnih metara pokošena trava i uklonjeno samoniklo grmlje. Osim toga, na vrhu brijega Gorica gdje se nalazi turbe Zindžirli Ibrahim-dede izvršeno je krčenje, košnja i hortikulturno uređenje sa utovarom i odvozom. Također, na području ove mjesne zajednice uređene su manje javne i zelene površine u parku Crni vrh u Ulici Omera Stupca, zelene površine u ulicama Odobašina i Goruša, te na dječijem igralištu u Ulici Koste Hermana.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti