Ragbi savezu BiH Općina Centar donirala 4.500 maraka

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima, a posebno onim koji daju doprinos razvoju i promociji sporta u našoj zemlji i predstavljanju Bosne i Hercegovine u svijetu. Tako je iz ovogodišnjeg općinskog budžeta izdvojeno 4.500 maraka Ragbi savezu Bosne i Hercegovine.
Ragbi savezu BiH Općina Centar donirala 4.500 maraka

Protokol o realizaciji ovog budžetskog granta potpisali su načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i predsjednik Upravnog odbora Ragbi saveza BiH Semir Mahić. Donirana sredstva su namijenjena za finansijsku podršku organizaciji Evropskog prvenstva u ragbiju 7s za žene – Konferencija 1, koje se održava od 22. do 25. jula 2016. godine na Olimpijskom stadionu na Koševu.

 

Središnja sarajevska Općina iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za ovu oblast, a u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti će nastaviti davati svoj doprinos razvoju i promociji sporta, pružati podršku sportskim organizacijama, klubovima i pojedincima. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za podršku sportu izdvojeno je 477.300 maraka.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti