Ajnadžić i Resić posjetili ponovno otvoreni hotel Holiday

Nakon što je grupacija hotela Europe 15. jula 2016. godine preuzela upravljanje nad sarajevskim hotelom Holiday, on je i počeo sa radom 20. jula 2016. godine. Tim povodom su u petak, 22. jula 2016. godine predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić posjetili Hotel Holiday, simbol Sarajeva i XIV zimskih olimpijskih igara, nekada poznat i kao Holiday Inn.
Ajnadžić i Resić posjetili ponovno otvoreni hotel Holiday

Hotel je izgrađen 1983. godine pred otvaranje XIV zimskih olimpijskih igara i nije prestajao sa radom ni u vrijeme ratne tragedije u Bosni i Hercegovini, kada je bio sjedište internacionalnih novinskih agencija.

 

Izvršni direktor Hotela Hajro Rovčanin nije krio zadovoljstvo ovom posjetom te se zahvalio predsjedavajućem Ajnadžiću i savjetniku Resiću.

 

-Izuzetno smo obradovani posjetom dr. Nedžada Ajnadžića, predsjedavajućeg Općinskog vijeća i Mustafe Resića, savjetnika općinskog načelnika Dževada Bećirevića. Drago nam je što je Općina Centar zainteresirana za naš rad, prije svega što se sam objekat nalazi na njenom području. Naš cilj je vratiti ovaj dragulj građanima Sarajeva kao i gostima našeg grada. Do sada su uložena značajna finansijska sredstava kako bi u funkciju bilo stavljeno 170 luksuzno opremljenih jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba, tri luksuzna apartmana, devet konferencijskih sala, Caffe Inn, lobby bar te ostali prateći sadržaji. U ime vlasnika grupacije Rasima Bajrovića, želim vam se zahvaliti na ovoj posjeti, a iskreno se nadam da ćemo u budućnosti razvijati međusobnu saradnju, naglasio je Rovčanin.

 

Predsjedavajući Ajnadžić kazao je da je povod ove posjete bio uputiti najiskrenije čestitke na onome što je nova uprava Hotela Holiday napravila za veoma kratko vrijeme.

 

-Mi smo došli da, prije svega, podijelimo radost sa vama i da vam čestitamo na otvorenju. Veoma smo zadovoljni da je Holiday ponovo u funkciji, jer lokalnoj zajednici nije odgovaralo da ovaj hotel ima zatvorena vrata. Zadovoljni smo prije svega zbog ponovno angažovanih starih uposlenika kojima je prekinuta agonija, ali i zbog onih koji su zahvaljujući vama dobili novo zaposlenje. Ukoliko lokalna zajednica može pomoći u vašem radu, stojimo vam na raspolaganju. Zainteresirani smo da podržimo sve projekte koji otvaraju vrata i mogućnost da mladi ljudi dobiju šansu za posao, dodao je Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti