Općina Centar finansira organizaciju Memorijalnog turnira FK Jug

Središnja sarajevska općina nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima. Tim povodom, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba, savjetnik načelnika Mustafa Resić i vijećnik Velija Katica posjetili su prostorije Fudbalskog kluba „Jug“ gdje su ih ugostili potpredsjednik Upravnog odbora Dževad Sušić i sekretar Damir Zubanović.
Općina Centar finansira organizaciju Memorijalnog turnira FK Jug

Povod posjete bio je potpisivanje protokola kojim je Općina Centar izdvojila 2.000 maraka za organizaciju Memorijalnog turnira posvećenog poginulim i umrlim fudbalerima ovog fudbalskog kluba. Protokol o realizaciji navedenih sredstava u ime Općine Centar ranije je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime FK „Jug“ to je učinio potpredsjednik Upravnog odbora Dževad Sušić.

 

Prilikom potpisivanja protokola Sušić se zahvalio na sveukupnoj podršci koju Općina Centar pruža ovom fudbalskom klubu čije je sjedište na području općine Centar.

 

-Sredstva koja smo dobili od Općine Centar iskoristit ćemo za organizaciju Memorijalnog turnira posvećenog sjećanju na članove FK Jug, a to su Kemo Lakača, Omer Pašalić, Omer Mehmedić, Ramiz Vitlar, Senad Hadžiomerović, Zijad Kandžijaš, Enver Bajramović i Alija Bravo. Turnir će biti održan 30. i 31. jula 2016. godine. Želim se zahvaliti Općini Centar na ovoj značajnoj donaciji bez koje organizacija turnira ne bi bila moguća. Najveći problem u našem radu predstavljaju troškovi korištenja terena. Na godišnjem nivou za tu namjenu plaćamo 12.000 maraka, naglasio je Sušić.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da Općina Centar uvijek ima sluha za organizaciju sportskih događaja.

 

-Mi želimo da se što više mladih ljudi bavi sportom, jer sport podrazumijeva zdrav duh, a zdrav duh podrazumijeva zdravu naciju i zdrave ljude, a to je odlična pretpostavka da sačuvamo mlade ljude od štetnih procesa. Podržavamo aktivnosti Fudbalskog kluba „Jug“ i siguran sam da ćemo i dalje nagrađivati i na adekvatan način subvencionirati vaš rad. S obzirom da su veliki troškovi za korištenje terena, mi ćemo vam u skladu sa finansijskim mogućnostima pokušati pružiti pomoć u rješavanju tog problema. Naredne godine se obilježava 85. godišnjica postojanja Fudbalskog kluba „Jug“ kao najstarijeg sportskog kolektiva na području općine Centar, a ova lokalna zajednica će podržati organizaciju obilježavanja tog važnog jubileja, dodao je Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti