Kroz ljetnu školu plivanja prošlo 105 osnovaca

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti veoma značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je i ove godine izdvojila 8.000 KM za školu plivanja koju su na Olimpijskom bazenu Otoka besplatno pohađali učenici od trećeg do šestog razreda iz 11 osnovnih škola sa njenog područja.
Kroz ljetnu školu plivanja prošlo 105 osnovaca

Cilj ovog projekta, koji je realiziran u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, bio je da se učenicima omogući da u toku ljetnog raspusta iskoriste slobodno vrijeme za sportske aktivnosti te da, uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, savladaju i usavrše osnovne elemente plivanja.

 

Besplatne časove plivanja učenici su pohađali u tri smjene. Prva smjena je bila od 20. do 24. juna, druga od 27. juna do 1. jula, a treća od 4. do 7. jula. Kroz ovogodišnju ljetnu školu plivanja na Olimpijskom bazenu Otoka prošlo je 105 osnovaca sa područja općine Centar, a polaznike je odabrala uprava njihovih škola. Zahvaljujući ovom, prije svega korisnom projektu, učenici su imali priliku pohađati časove plivanja pet dana u sedmici po dva sata. Za polaznike ljetne škole plivanja bio je organiziran i prevoz. 

 

Školu plivanja vodio je profesor tjelesnog odgoja Adis Mušanović iz „Centra za sport i rekreaciju“ Sarajevo.

 

-Općina Centar zajedno sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ već godinama organizira u vrijeme ljetnog raspusta besplatnu školu plivanja za osnovce. Želim istaći da je projekt uspješno završen. Djeca su svaki dan po dva sata boravila na bazenu gdje su savladali osnove tehnike plivanja, kazao je Mušanović.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti