Veterinarskom fakultetu Općina Centar donirala 10.000 maraka

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova. Općina Centar na ovaj način želi omogućiti mladim ljudima, od kojih zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, što kvalitetnije uslove za obrazovanje. Stvaranju kvalitetnijih uslova za obrazovanje mladih Općina Centar doprinosi stalnim ulaganjem u nabavku opreme za potrebe nastavnih procesa kao i u projekte koji se realiziraju u obrazovnim ustanovama.
Veterinarskom fakultetu Općina Centar donirala 10.000 maraka

Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Veterinarskom fakultetu u Sarajevu koji je iz općinskog budžeta dobio donaciju od 10.000 maraka. Protokol o realizaciji navedenih finansijskih sredstava potpisali su u Općini Centar načelnik Dževad Bećirević i dekan Fakulteta Nihad Fejzić.

 

Načelnik Dževad Bećirević je ovom prilikom naglasio da će Općina Centar nastojati i u budućnosti pružati podršku i pomoć ovoj visokoškolskoj ustanovi koliko god to budu omogućavala finansijska sredstva. -Nadam se da će vam sredstva koja ste dobili od Općine Centar omogućiti poboljšanje nastavnih kapaciteta. Želim vam puno uspjeha u radu, a vjerujem da će Općina, u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti nastaviti davati svoj doprinos ovoj izuzetno važnoj visokoškolskoj ustanovi, istakao je Bećirević.

 

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Bećireviću, dekan Fejzić je kazao kako ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže rad Veterinarskog fakulteta, te da će ovu donaciju iskoristiti za poboljšanje nastavnih kapaciteta. -Već dugi niz godina Općina Centar podržava rad našeg fakulteta i neizmjerno smo zahvalni na tome. Sredstva koja dobijemo od Općine Centar ulažemo u naše nastavne kapacitete. Prošle godine smo, zahvaljujući podršci Općine Centar, riješili pitanje jedne kliničke učionice, a također smo uz općinsku podršku adaptirali studentski klub sa 70 mjesta za sjedenje. Sredstva donirana u ovoj godini iskoristit ćemo da pojačamo kvalitet naše nastave. Definitivno se sva donirana sredstva isključivo troše na podizanje kvaliteta nastave s ciljem postizanja evropskih standarda, naglasio je Fejzić.

 

Općina Centar je unazad nekoliko godina, ne uzimajući u obzir sredstva donirana u ovoj godini, izdvojila 73.000 maraka za sanaciju objekta te opremanje kabineta i učionica na ovom fakultetu, a u skladu sa mogućnostima, praksa pružanja finansijske pomoći visokoškolskim ustanovama od strane ove lokalne zajednice će i u budućnosti biti nastavljena.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti