Rekonstrukcija Ulice Zatikuša na Bjelavama

Na osnovu ugovora kojeg su potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar kao finansijera i Sunija Jahić, direktor firme „Bosman“ koja je izvođač radova, planirana je rekonstrukcija kompletne ulice Zatikuša na Bjelavama. Vrijednost projekta iznosi 48.000 KM, sredstva koja je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.
Rekonstrukcija Ulice Zatikuša na Bjelavama

Glavni projekt rekonstrukcije Ulice Zatikuša uradili su stručnjaci Javnog preduzeća „Zenica“. Ukupna dužina ove ulice iznosi oko 130 metara. Projektom je predviđeno uklanjanje postojećeg oštećenog asfalta zajedno sa kolovoznom konstrukcijom a zatim postavljanje nove tamponske podloge debljine 40 cm preko koje ide asfalt debljine sedam centimetara. Duž ulice će biti ugrađeno 250 metara novih betonskih ivičnjaka. Također će biti postavljena dva nova ulična slivnika, te 130 metara drenažnih cijevi, a bit će urađena i nivelacija 22 šibera za vodu i sedam šahtova. Na kraju radova će biti postavljeno 430 kvadratnih metara novog asfalta.

 

Na osnovu pomenutog ugovora radnici građevinske firme „Bosman“ su završili rekonstrukciju saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova između brojeva 1 i 32 (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“), a planirana je još sanacija ulica Mandžina donja između brojeva 1 i 23 (Mjesna zajednica „Bardakčije“) i Višnjik između brojeva 41 i 51 (Mjesna zajednica „Park-Višnjik“). Vrijednost ovih projekata iznosi 191.200 KM, sredstva koja je u svom budžetu obezbijedila Općina Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti