Predstavnici Općine posjetili Gradsku biblioteku u Konjicu

Komisija Općinskog vijeća Centar Sarajevo za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima, zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu Općine Centar, u proteklom periodu realizovala je akciju prikupljanja knjiga za potrebe Gradske biblioteke u Konjicu.
Predstavnici Općine posjetili Gradsku biblioteku u Konjicu

Stanovnici središnje sarajevske općine i ovaj put pokazali su solidarnost i u 15 mjesnih zajednica Općine Centar prikupljeno je preko hiljadu naslova. Tim povodom su u petak, 15. jula 2016. godine Samir Fazlić, predsjednik Komisije Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima, te Ibrahim Burazerović, koordinator za mjesne zajednice u Službi za lokalnu samoupravu Općine Centar posjetili Gradsku biblioteku u Konjicu, te domaćinima, koji nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost, uručili ovu izuzetno vrijednu donaciju. 

 

Fazlić je kazao da je ovo samo jedna u nizu akcija prikupljanja knjiga na području općine Centar i da će se akcije ovog tipa nastaviti i u budućem periodu.

 

-Kao i u dosadašnjim akcijama prikupljanja knjiga i ovaj put su građani pokazali veliki senzibilitet i ovom prilikom donirali preko 1.000 naslova za biblioteku u Konjicu. U dosadašnjim akcijama prikupljanja knjiga za biblioteke u Maglaju, Olovu, Goraždu, Varešu i za biblioteku Centra za zdravo starenje Općine Centar, sakupljeno je preko 14.000 naslova. Izuzetno sam sretan što smo domaćine biblioteke u Konjicu uspjeli obradovati ovom značajnom donacijom, naglasio je Fazlić.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti