Stanarima zgrade u Ulici Đoke Mazalića Općina će pružiti pomoć

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je stanare zgrade u Ulici Đoke Mazalića u kojima su stradali stanovi zbog požara koji se dogodio 4. jula 2016. godine usljed dotrajalih elektroinstalacija. U posjeti su također bili i vijećnici Eso Tucaković i Suvad Kerla.
Stanarima zgrade u Ulici Đoke Mazalića Općina će pružiti pomoć

Naime, u zgradi u ulici Đoke Mazalića (kraj Vrazove, u centru Sarajeva) u potpunosti je izgorio krov i urušio se, a stanovi u zgradi pretrpjeli su velike materijalne štete. Predstavnici Općine Centar su se ovom prilikom upoznali sa situacijom u kojoj su se našli vlasnici stanova u pomenutoj zgradi.

 

Goran Kepnik, jedan od suvlasnika objekta na pomenutoj lokaciji kazao je da je najvažnije da niko nije stradao, a da materijalna šteta, iako je velika, može biti nadoknađena.

 

-Vatrogasci su brzo reagovali, i uspjeli su lokalizirati požar. Od vlastitih sredstava smo krov pokrili ceradom da ne kisne, ali to je samo privremenog karaktera. Želim se zahvaliti Općini Centar na ovoj posjeti i na pomoći koju nam ukazuje, dodao je Kepnik.

 

Kimeta Kujović, još jedna od suvlasnica objekta kazala je da je zbog požara došlo do ogromne materijalne štete.

 

-Od dana požara pa do danas nismo prestali sa čišćenjem. Napravljena je zaista velika materijalna šteta. Uzrok požara su dotrajale elektroinstalacije. Niko se ovome nije mogao nadati, naglasila je Kujović.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je ovom prilikom kazao da će Općina Centar izdvojiti dio sredstava kako bi pomogla stanarima u situaciji u kojoj su se našli, te da će na sjednici Općinskog vijeća Centar uputiti inicijativu za izdvajanje sredstava.

 

-Žao nam je zbog situacije u kojoj ste se našli. Ovdje smo kako bismo vas posjetili, ali naravno i kako bismo vam pomogli da bar privremeno riješite problem sa krovom koji je u potpunosti urušen. Općina Centar će izdvojiti sredstva, ali ne vama kao vlasnicima stanova nego vašem upravitelju za sufinansiranje sanacije zajedničkih dijelova vašeg objekta, naglasio je Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti