Općina Centar pomaže ratnim vojnim invalidima–paraplegičarima

Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji. Posljednji u nizu takvih primjera je donacija Općine Centar u iznosu od 5.000 maraka Udruženju ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo za održavanje kombi vozila.
Općina Centar pomaže ratnim vojnim invalidima–paraplegičarima

Tim povodom Elvis Sudar, predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo posjetio je Općinu Centar gdje su mu predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić i pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza uručili zaključak o izdvajanju sredstava iz budžeta Općine Centar.

 

Sudar je izrazio posebnu zahvalnost Općini Centar na ovoj donaciji, te kazao da sa ovom lokalnom zajednicom Udruženje ima izuzetno dobru saradnju.

 

-Naše Udruženje predstavlja najtežu, najosjetljiviju i specifičnu kategoriju ratnih vojnih invalida i kao takvo zaslužuje posebnu pažnju. Koristim ovu priliku da se zahvalim načelniku Općine Dževadu Bećireviću i predsjedavajućem Ajnadžiću na ovoj finansijskoj podršci koja nam mnogo znači, a nadam se da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti, istakao je Sudar.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da Općina Centar posvećuje dužnu pažnju svima onima koji su branili ovu zemlju.

 

- To dokazuje i činjenica da je u budžetu za 2016. godinu obezbijeđeno 617.600 KM za pomoć boračkoj populaciji. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da vratimo dostojanstvo ovoj značajnoj populaciji, dodao je Ajnadžić.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti