Općina Centar će pomoći demobilisanom borcu kojem je poplava uništila stan

Predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je porodicu Hodžić u Ulici branilaca Šipa 33, kojoj je poplava uzrokovana pucanjem zatvarača na glavnoj vodovodnoj cijevi u zgradi uništila stan. U posjeti su također bili i vijećnici Eso Tucaković i Suvad Kerla kao i pomoćnici načelnika za rad, zdravstvo i socijalnu politiku i civilnu zaštitu Osmo Babić i Vahid Bećirević.
Općina Centar će pomoći demobilisanom borcu kojem je poplava uništila stan

Predstavnici Općine Centar su se ovom prilikom upoznali sa situacijom u kojoj se nalazi porodica nekadašnjeg pripadnika 105. motorizovane brigade Mesuda Hodžića koji živi zajedno sa svojom suprugom i dva sina.

 

Voda u stanu je uništila većinu električnih uređaja i napravila štetu na parketu i podovima. Kako je objasnio Hodžić njegova porodica sada mora tražiti privremeni smještaj dok se ponovo ne uradi nova podna podloga.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je ovom prilikom kazao da će pokušati obezbijediti neki vid pomoći kako bi se ovoj porodici demobilisanog borca olakšalo, te da će na sjednici Općinskog vijeća Centar uputiti inicijativu da se izdvoje određena novčana sredstva za pomoć.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti