Potpisan ugovor za izgradnju niša za kontejnere u Centru

Na području općine Centar Sarajevo i u ovoj godini realizira se projekt izgradnje natkrivenih niša za kontejnere za odlaganje otpada. Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ Selimom Babićem, u toku je izgradnja niša za kontejnere na više lokacija na području Centra.
Potpisan ugovor za izgradnju niša za kontejnere u Centru

S obzirom da natkrivene niše otvorenog tipa psima i drugim životinjama omogućavaju pristup kontejnerima, odnosno otpadu, Općina Centar iskazala je opredjeljenje za izgradnju natkrivenih niša sa dvokrilnim vratima na prednjoj strani niše, što će onemogućiti raznošenje otpada. Izgradnjom ovih niša središnja sarajevska općina će dobiti uredniji prostor za odlaganje smeća.

 

Prema pomenutom ugovoru, niše za smještaj kontejnera bit će izgrađene na sljedećim lokacijama: u Ulici Mis Irbina iza BBI centra, u Ulici Kaptol na raskršću sa Ulicom Mehmeda Spahe, te u ulicama Hasana Sušića i Vranjače.

 

Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije i ugodnije uslove za život, za realizaciju navedenog projekta Općina Centar je iz budžeta izdvojila 21.405 maraka.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti