Uređena zelena površina uz stepenište u Pruščakovoj ulici

Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar.
Uređena zelena površina uz stepenište u Pruščakovoj ulici

Općina Centar kao finansijer projekta je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 255.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica. Tokom proteklih pet godina iz općinskog budžeta je za ovu namjenu izdvojeno preko 1.530.000 KM.

 

Iz svega navedenog može se zaključiti koliko je Općina Centar opredijeljena da zelene površine uredi na način da naši sugrađani imaju kvalitetan prostor za odmor i rekreaciju, ali nažalost parkovi i parkovski mobilijar često su meta vandala koji nakon izgradnje i obnove javnih površina često budu uništeni.

 

U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar okončani su planirani radovi na zelenoj površini koja se nalazi uz obnovljeno stepenište u Ulici Pruščakova.

 

U toku realizacije projekta rekonstrukcije i uređenja zelene površine oko stepeništa očišćen je i uklonjen korov sa zelenog pojasa uz prethodno prekopavanje, nabavku i sadnju sezonskog cvijeća, nabavku, dovoz i razastiranje lumbrihumusa što predstavlja mjeru prehrane kod sadnje sezonskog cvijeća, te utovar i odvoz otpadnog materijala na gradsku deponiju.

 

Podsjećamo, za projekat rekonstrukcije stepeništa u Pruščakovoj ulici Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila gotovo 700.000 KM. Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je simboličnim puštanjem kompozicije na postavljenom audio uređaju i povlačenjem prvog poteza na šahovskoj tabli simbolično ozvaničio završetak radova na sanaciji klizišta i rekonstrukciji stepeništa u Pruščakovoj ulici.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti