Osnovnoj školi „Vladislav Skarić“ donirano 6.000 maraka za sanaciju fiskulturne sale

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području.
Osnovnoj školi „Vladislav Skarić“ donirano 6.000 maraka za sanaciju fiskulturne sale

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 6.000 maraka Osnovnoj školi „Vladislav Skarić“, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.

 

Navedena sredstva su raspoređena na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, a na osnovu utvrđenih Kriterija za raspodjelu sredstava obrazovnim ustanovama, te dostavljenih zahtjeva i utvrđenih prioriteta.

 

Prema riječima direktora škole „Vladislav Skarić“ Mehe Pirića izdvojena sredstva u iznosu od 6.000 KM bit će iskorištena za sanaciju fiskulturne sale.

 

-Mi smo se sa zahtjevom obratili nadležnoj službi, a na osnovu rješenja sanitarnog inspektora prema kojem je prostorija spremišta uz fiskulturnu salu u lošem stanju zbog napuknuća plafonske plohe, koja se osipa i predstavlja potencijalnu opasnost od obrušavanja. Donirana sredstva ćemo utrošiti za sanaciju spremišta uz fiskulturnu salu kako bismo ga po nalogu sanitarne inspekcije doveli u optimalno stanje. Ova sredstva će nam dobro doći da djelomično riješimo probleme koje imamo. Svake godine nam Općina izdvaja sredstva za poboljšanje uslova rada i veoma smo zahvalni na tome, naglasio je Pirić.

 

Općina Centar je unazad nekoliko godina, ne uzimajući u obzir sredstva donirana u ovoj godini, izdvojila 56.100 maraka za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi i to: 10.000 KM za nabavku kompjuterske opreme, 5.500 KM za asfaltiranje dvorišta, 8.600 KM za sanaciju mokrog čvora u prizemlju zgrade, 8.000 KM za nabavku opreme u kabinetu fizike i hemije, 16.000 KM za adaptaciju sanitarija toaleta te 8.000 KM za sanaciju ravnog krova iznad svlačionica i drugih prostorija uz fiskulturnu salu i završetak adaptacije sanitarija.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti