Delegacija Općine Centar položila cvijeće povodom Dana šehida

Povodom drugog dana Ramazanskog bajrama koji se u Bosni i Hercegovini obilježava i kao Dan šehida, predstavnici Općine Centar su u srijedu, 6. jula 2016. godine na spomen obilježju Kovači i na mezaru prvog predsjednika međunarodno priznate države BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića položili cvijeće i odali dužnu počast.
Delegacija Općine Centar položila cvijeće povodom Dana šehida

U delegaciji Općine Centar su bili predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić, savjetnik Mustafa Resić u ime općinskog načelnika Dževada Bećirevića, te vijećnici Velija Katica, Edin Šikalo, Senad Alić, Hamdija Hasanović, Suvad Kerla i Dževad Topić.


Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić prisustvovao je danas i druženju koje je povodom Dana šehida održano u Domu Armije u organizaciji Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo.


Dan šehida u BiH ustanovljen je odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH 23. januara 1995. godine kao dan sjećanja na sve one koji su se svojim hrabrim podvizima i plemenitošću u odbrani Bosne i Hercegovine uzdigli do najsvjetlijih primjera boraca za pravdu, istinu i dostojanstvo. 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti