Uređenje prilaznih puteva u ulicama Nahorevska i Patriotske lige

Odgovarajući na inicijativu građana, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa vijećnikom Velijom Katicom, u ponedjeljak, 4. jula 2016. godine, posjetio dvije lokacije u ulicama Nahorevska i Patriotske lige, gdje su im predstavljene inicijative za uređenje prilaza.
Uređenje prilaznih puteva u ulicama Nahorevska i Patriotske lige

Na prvoj lokaciji u Nahorevskoj ulici, kod objekta gdje je smještena Jedinica za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo, radi se o asfaltiranju oko 70 metara pristupne saobraćajnice i platoa kojeg koriste pripadnici ove jedinice.

Prilikom obilaska Đenita Bogunić-Kešelj, šefica odsjeka za komunalne poslove u Općini Centar je kazala da je prvo potrebno utvrditi imovinsko-pravne odnose na ovoj lokaciji, odnosno da li je zemljište u privatnom ili u vlasništvu Općine Centar, te ukoliko je zemljište općinsko, građevinska firma sa kojom Općina Centar ima potpisan sporazum o održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta će moći dati ponudu za asfaltiranje ove pristupne saobraćajnice dužine 70 i širine šest metara. 

 

U Ulici Patriotske lige stanari zgrade na broju 48 su zajedno sa njihovim predsjednikom kućnog savjeta Murisom Hamzićem upoznali predstavnike Općine Centar o njihovim inicijativama koje su upućivali putem vijećnika Općine Centar. Radi se o zahtjevu za asfaltiranje i uređenje prilaza oko stambene zgrade na pomenutom broju i boljem rješenju javne rasvjete, a predloženo je i uređenje i iluminacija spomen-obilježja u Ulici Patriotske lige gdje se nalaze ploče sa imenima 79 boraca Armije RBiH sa tog područja poginulih tokom proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da će povodom ovih zahtjeva učiniti sve što se može kako bi oni bili realizirani i dodao da je za stanovnike ovog područja i za Općinu Centar veoma značajna obnova i stavljanje u funkciju prostorija obdaništa „Razigrani dani“ koje se nalaze u neposrednoj blizini.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti