Osnovnoj školi Katoličkog školskog Centra donirano 5.000 maraka

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području. Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 5.000 maraka Osnovnoj školi Katoličkog školskog centra, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.
Osnovnoj školi Katoličkog školskog Centra donirano 5.000 maraka

Navedena sredstva su raspoređena na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, a na osnovu utvrđenih Kriterija za raspodjelu sredstava obrazovnim ustanovama, te dostavljenih zahtjeva i utvrđenih prioriteta.

 

Prema riječima direktorice Kristine Perić izdvojena sredstva u iznosu od 5.000 KM bit će iskorištena za rekonstrukciju kotlovnice.

 

-Smatram da ne treba ni napominjati koliko su nama ovakve donacije važne i korisne. Što se tiče Općine Centar ovo je kontinuirana pomoć, jer od kada postoji škola Općina nam pomaže u radu. U ime učenika i osoblja ove škole želim se zahvaliti Općini Centar na višegodišnjoj pomoći, a nadam se da će ona biti nastavljena i u budućnosti.

 

Općina Centar je unazad nekoliko godina, ne uzimajući u obzir sredstva donirana u ovoj godini, izdvojila 16.920 maraka za opremanje kabineta i učionica u ovoj školi i to: 8.920 KM za opremanje učionice za najmlađe, 5.000 KM za nabavku multimedijalnih projektora, te 3.000 KM za nabavku projektora.

 

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti