Održana 51. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar

Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak, 30. juna 2016. godine, 51. redovnu sjednicu. Zasjedanje je vodio dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Vijeća. Općinski vijećnici su učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast žrtvama terorističkog napada 28. juna na aerodromu Kemal Ataturk u Istanbulu kada je poginulo 43 i ranjeno više od 230 ljudi.
Održana 51. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar

Stambena pitanja

Na prijedlog Komisije za poslove iz stambene oblasti, Vijeće je donijelo odluke da se ''ruševincima'' za sljedećih 12 mjeseci nastavi pravo privremenog korištenja stanova, i to Biljani Đuričić za stan u Ulici Alibega Firdusa 29/II i Milenku Bokanu za stan u Ulici Ferde Hauptmana 32/III. Donesena je i odluka da se Memišević Safiji, također ''ruševincu'' dodijeli na privremeno korištenje stan u Ulici Alibega Firdusa 19/prizemlje. Riječ je o osobama koje imaju pravo na privremeni smještaj jer su živjele u zgradama koje su pravomoćnim rješenjem nadležnog organa određene za rušenje.

 

Poslovni prostori

Općinsko vijeće je donijelo odluke da, na osnovu rezultata provedenog postupka javnog oglašavanja, dodijeli u petogodišnji zakup poslovne prostorije Općine Centar u Ulici Skenderija 48 – suteren (površine 50 m2, po cijeni 6,20 KM/m2 mjesečno) i poslovne prostorije u Ulici Tabašnica 11(površine 60 m2 po cijeni 13,50 KM/m2). Vijeće je odlučilo da, neposrednom pogodbom po osnovu prava prvenstva, dodijeli pravnom licu FAIK d.o.o. Novi Travnik u petogodišnji zakup općinske poslovne prostorije u Ulici Koševo 22 (površine 20 m2, sa iznosom zakupnine od 24 KM/m2 za uslužni dio i 12 KM/m2 za magacin), kao i magacin na istoj adresi (površine 14 m2 po cijeni od 12 KM/m2), i to pod uslovom izmirenja dospjelih dugovanja po osnovu neplaćene zakupnine dosadašnjeg zakupca.

 

Imenovanja i razrješenja

Općinsko vijeće je razriješilo Amera Kapu članstva u Komisiji za sport i na to mjesto izabralo Fadilu Bošnjak. Usvojen je prijedlog Komisije za izbor i imenovanja i mandatno-imunitetska pitanja da se mandat člana Savjeta Mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave'', mjesno područje ''Mejtaš I'', koji je ostao upražnjen nakon smrti Rusmira Avdića, dodijeli Aliji Filipoviću kojem to pripada po broju glasova osvojenih na izborima za članove savjeta mjesnih zajednica Općine Centar provedenim 7. decembra 2013. godine.

 

Prijedlog odluke o načinu i uslovima finansiranja nevladinih i neprofitnih udruženja koja okupljaju boračku populaciju povučen je sa ove sjednice kako bi se izvršilo usaglašavanje stavova boračkih udruženja Općine Centar i Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja.

 

Vijećnici su i na ovoj sjednici uputili brojna pitanja i inicijative.

 

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti