Za sanaciju vodovodnih instalacija Osnovnoj školi „Alija Nametak“ Općina donirala 7.700 maraka

Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem. Iz općinskog budžeta za 2016. godinu izdvojeno je 7.700 maraka Osnovnoj školi „Alija Nametak“, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.
Za sanaciju vodovodnih instalacija Osnovnoj školi „Alija Nametak“ Općina donirala 7.700 maraka

Navedena sredstva su raspoređena na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, a na osnovu utvrđenih Kriterija za raspodjelu sredstava obrazovnim ustanovama, te dostavljenih zahtjeva i utvrđenih prioriteta.

 

Direktorica Mediha Beširević kazala je da nije prvi put da Općina Centar izdvaja finansijska sredstva za potrebe ove škole. 

 

-Nama Općina Centar itekako pomaže u mnogim našim aktivnostima, kako u adaptaciji i sanaciji dijelova školske zgrade, povećanju knjižnog fonda u školskoj biblioteci, pomoći u realizaciji ekoloških projekata kao i putem nagrađivanja škola prema postignutim rezultatima rada. Općina Centar je jedna od rijetkih institucija koja uvijek ima sluha za naše potrebe. Sredstva ćemo namjenski utrošiti za adaptaciju učeničkih toaleta na spratu. Ovaj iznos nam ne može pokriti kompletnu sanaciju vodovodnih instalacija za učeničke toalete u cijeloj zgradi, ali ćemo sada završiti posao na jednom spratu koji opslužuje 12 učionica. Radove planiramo završiti za vrijeme ljetnog raspusta kako bi u septembru djeca iz tih 12 učionica mogla koristiti adaptirane toalete sa novim instalacijama, umivaonicima, vodokotlićima... Velika zahvalnost Općini za podršku koju nam godinama pruža i bez koje mnogo toga sami ne bismo mogli realizirati, naglasila je Beširević.

 

Općina Centar je od 2006. godine, ne uzimajući u obzir sredstva donirana u ovoj godini, izdvojila 131.500 maraka za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi i to: 27.500 KM za drenažu temelja i adaptaciju školskog dvorišta, 15.000 KM za nabavku kompjuterske i multimedijalne opreme, 15.000 KM za nabavku školskog namještaja, 7.000 KM za izvođenje radova na kotlovnici, 25.000 KM za sanaciju mokrih čvorova u objektu škole, 6.000 KM za zamjenu oluka na objektu škole, 6.000 KM za izmjenu podnih podloga u dvije učionice, te 30.000 KM za utopljavanje objekta škole (postavljanje termoizolacione fasade).

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti