U Općini Centar organizovan prijem za porodice šehida

U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama u Općini Centar je 29. juna 2016. godine upriličen tradicionalni prijem za članove 20 porodica šehida, čiji su članovi porodica poginuli kao pripadnici Armije RBiH.
U Općini Centar organizovan prijem za porodice šehida

Prijemu su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Slaven Kovačević, Mustafa Resić, savjetnik načelnika Dževada Bećirevića i pomoćnici načelnika za boračko-invalidsku zaštitu i privredu i finansije Općine Centar Đulaga Hamza i Fahrudin Kurtović.

 

Zaželjevši, u ime općinskog načelnika Dževada Bećirevića i Općinskog vijeća, dobrodošlicu članovima šehidskih porodica i uputivši čestitke u povodu predstojećeg Bajrama, predsjedavajući Ajnadžić je naglasio da je ovo tradicionalno druženje predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar sa članovima porodica poginulih branitelja.

-Svake godine, već tradicionalno, u Općini Centar organizujemo okupljanja povodom obilježavanja vjerskih praznika svih naroda, a danas smo ovdje kako bismo obilježili predstojeći Ramazanski bajram. Predvidjeli smo dio sredstava sa kojima smo obezbijedili simboličnu jednokratnu pomoć za 20 porodica šehida i poginulih boraca.  Neka im je rahmet duši i lahka zemlja bosanska. Želim vam puno zdravlja, sreće u budućnosti. Moramo čuvati našu zemlju i voditi je u bolju budućnost, kazao je Ajnadžić.

 

Čestitkama povodom nastupajućeg praznika pridružio se i Resić.

-Želim da još ovih nekoliko dana koliko je ostalo do bajrama ispostite u zdravlju i miru i da Ramazanski bajram dočekate u dobrom raspoloženju. Ostaju nam stalna sjećanja na najbolje ljude ove zemlje. Ovo je jedan simboličan način na koji želimo iskazati naše divljenje i poštovanje prema našim herojima. Neka im je rahmet duši, a vama neka je mir, dodao je Resić.

 

Na kraju druženja su članovima šehidskih porodica uručene simbolične jednokratne donacije Općine u iznosu od po 100 KM. Tu vrstu pomoći, na prijedlog Udruženja šehida i porodica poginulih boraca Centar, dobili su: Bulka Bajić, Jasmina Began, Irma Burek, Fikreta Cerić, Munira Demirović, Sabaheta Drnda, Sejda Fehratović, Jasminka Feriz, Fatima Helač, Selvedina Hodžić, Šefika Isanović, Safija Krečo, Edina Kulović, Ferida Muhić, Nevzeta Palalija, Abdurahman Prašević, Muniba Piknjač, Zineta Smajić, Razija Vražalica-Fazlić i Mulka Zoronjić.

 

Prijemu je također prisustvovala i Ramiza Šejto, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar.

-Organizacija porodica šehida i poginulih boraca broji 2.300 članova. Svaki vjerski praznik imamo prijem u Općini Centar, a nastojimo da obuhvatimo što više porodica. Ovo je jedna skromna novčana pomoć koja će im dobro doći jer znamo da ove porodice žive na rubu egzistencije. Želim se zahvaliti u ime organizacije porodice šehida i poginulih boraca načelniku Bećireviću koji za svaki praznik izdvoji sredstva kao i Općinskom vijeću koje ima izuzetnu saradnju i razumijevanje kada su u pitanju naše porodice, naglasila je Šejto.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti