Ajnadžić obišao gradilište u Ulici Dejzina Bikića na Šipu

Radnici kantonalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ izvode radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici Dejzina Bikića 19-39 na Šipu. Finansijer je Općina Centar koja je iz svog budžeta za ovaj projekat izdvojila 207.460 KM.
Ajnadžić obišao gradilište u Ulici Dejzina Bikića na Šipu

Tim povodom je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa Đenitom Bogunić-Kešelj, šeficom odsjeka za komunalne poslove u Općini Centar, u srijedu 29. juna 2016. godine obišao gradilište gdje se izvode navedeni radovi. Ovom prilikom su predsjedavajućeg Ajnadžića predstavnici ViK-a upoznali da je tokom realizacije ovog projekta planirano postavljanje 290 metara novih odvodnih cijevi od čega je 150 metara cijevi promjera 400 mm za fekalnu kanalizaciju, dok će za prikupljanje oborinskih voda biti postavljeno 140 metara cijevi za kišnu kanalizaciju promjera 700 mm.

 

Prema riječima predstavnika Vodovoda i kanalizacije nakon završetka ovog projekta lokalno stanovništvo neće više imati problema sa odvodnjom oborinskih i otpadnih voda kao do sada.

 

Postojeći odvodni sistem je izgrađen prije 40 godina i kako se godinama povećavalo naselje ovaj sistem nije mogao prikupiti sve fekalne i oborinske vode ovog naselja i stoga je često dolazilo do izlijevanja otpadnih voda u naselju. Stoga je napravljen ovaj projekat na osnovu kojeg su Općina Centar i ViK potpisali sporazum o realizaciji projekta izgradnje kanalizacione mreže u Ulici Dejzina Bikića 19-39, što predstavlja preduslov za daljnju rekonstrukciju kanalizacione mreže u naselju Šip.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je ovom prilikom razgovarao i sa lokalnim stanovništvom koji su mu kazali da su zadovoljni ovim projektom koji će im riješiti dugogodišnji problem.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti