Općina Centar donirala 8.000 maraka školi „Musa Ćazim Ćatić“

Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem. Iz općinskog budžeta za 2016. godinu izdvojeno je 8.000 maraka Osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.
Općina Centar donirala 8.000 maraka školi „Musa Ćazim Ćatić“

Direktor Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ Hamza Dobrača izrazio je zahvalnost za dugogodišnju pomoć Općine Centar ovoj školi bez koje, kako kaže, mnogo toga ne bi bilo isto.

 

-Izuzetno nam je vrijedna ova donacija, prije svega zato što omogućava stvaranje boljih uslova za rad naših učenika. Općina Centar je vrlo kooperativna i vrlo često pomaže rad ove škole, a i ostalih 10 škola koje se nalaze na njenom području iako za to nije direktno nadležna. Sredstva  u iznosu od 8.000 maraka ćemo utrošiti za nabavku opreme u kabinetima hemije, tehničkog odgoja i informatike, opreme za razrednu nastavu, te računara adekvatne konfiguracije. Općina nam svake godine izdvaja sredstva, i da nema te pomoći, teško bismo mogli bilo šta od opreme nabaviti. Zahvalni smo Općini Centar na ovoj donaciji kao i mnogobrojnim drugim iz ranijih godina i nadamo se da će se ovakva saradnja nastaviti i u budućnosti, naglasio je Dobrača.

 

Podsjećamo da je Općina Centar u ovoj godini, pored navedenih sredstava, školi „Musa Ćazim Ćatić“ donirala 2.000 za opremanje biblioteke te 2.650 KM za realizaciju eko-projekta „Uređenje školskog dvorišta III faza, cvjetna ograda“.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti