Za rad Centra za zdravo starenje Općina izdvojila 9.000 maraka

U budžetu Općine Centar Sarajevo obezbijeđeno je 9.000 maraka Udruženju „Partnerstvo za javno zdravlje“ koje u Centru za zdravo starenje Općine Centar implementira projekt namijenjen osobama treće životne dobi.
Za rad Centra za zdravo starenje Općina izdvojila 9.000 maraka

Protokol o realizaciji navedenih sredstava koja će biti utrošena za nabavku sitnog inventara, kancelarijskog materijala za rad Centra i implementaciju projekta brige o osobama treće životne dobi, u ime Općine Centar potpisao je načelnik Dževad Bećirević a u ime Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“ predsjednica Svjetlana Fabijanić-Grbić. 

 

Tim povodom, predsjednica Fabijanić-Grbić i koordinatorica Centra za zdravo starenje Varja Nikolić su u ponedjeljak, 27. juna 2016. godine posjetile Općinu Centar gdje su im Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave i Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika uručili navedeni protokol.

 

Jasna Beba je naglasila da Općina Centar sa velikim zadovoljstvom podržava projekte koji se implementiraju u Centru za zdravo starenje.

 

-Iskreno se nadamo da će ova sredstva biti utrošena za ono što vam je potrebno. Kada je u pitanju Centar za zdravo starenje važno je naglasiti da je Općina opravdano uložila novac i prepoznala prave stvari na zadovoljstvo prije svega korisnika Centra. Želim vam mnogo uspjeha u radu i nadam se da ćemo na obostrano zadovoljstvo sarađivati i ubuduće i da ćemo ovaj projekt dalje unapređivati i proširiti sa novim centrima za zdravo starenje, naglasila je Beba.

 

Predsjednica Fabijanić-Grbić zahvalila se Općini Centar i naglasila kako je ovakav jedan centar važan za ljude treće životne dobi kojima je pružena mogućnost da se međusobno susreću i druže, da se socijaliziraju i ne osjećaju usamljenim.

 

-Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar ocijenili su da ideja otvaranja Centra za zdravo starenje ima veliki značaj kako za Općinu Centar, tako i za građane treće životne dobi. Neobično sam sretna što je ideja koju smo začeli u Novom Sarajevu prije pet godina počela da se širi. Mi ćemo nastojati i u budućnosti obezbijediti adekvatne uslove svim starijim sugrađanima koji žele da se druže, da stiču nova poznanstva, međusobno komuniciraju  i usvajaju nove vještine, kazala je Grbić izrazivši nadu da će ovaj projekat dugo živjeti.  

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti