Uručena zaštitna oprema za pripadnike Prve policijske uprave

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom nabavke zaštitne policijske opreme za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Posljednji u nizu takvih primjera je potpisivanje ugovora o davanju na korištenje zaštitne policijske opreme Prvoj policijskoj upravi – Policijskoj stanici Centar na Marijin Dvoru za čiju nabavku je Općina Centar izdvojila 58.371,30 KM.
Uručena zaštitna oprema za pripadnike Prve policijske uprave

Tim povodom je u ponedjeljak, 27. juna 2016. godine načelnik Bećirević posjetio prostorije Prve policijske uprave – Policijske stanice Centar gdje je sa direktoricom uprave administracije i podrške Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Sanjom Petrović potpisao pomenuti ugovor.

 

Radi se o najsavremenijoj taktičkoj opremi za pripadnike Jedinice za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, koja djeluje u okviru Policijske stanice Centar.

 

Prema riječima načelnika Bećirevića, Općina Centar godinama pomaže rad Prve PU, a donacija zaštitne opreme je nastavak dobre saradnje.

 

-Mi svake godine izdvajamo sredstva za opremanje jedinica policije i poboljšanje uslova njihovog rada. Nadam se da će ova vrijedna donacija zadovoljiti potrebe Prve policijske uprave i da će im biti od velike koristi u radu s ciljem poboljšanja zaštite i sigurnosti naših sugrađana, kazao je Bećirević.

 

Dobru saradnju Općine Centar i Ministarstva unutrašnjih poslova KS pohvalio je i načelnik odjeljenja za odnose s javnošću Irfan Nefić.

 

-Osim dobre fizičke spremnosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izuzetno je važna i njihova opremljenost. Moram naglasiti da ovo nije prvi put da nam Općina Centar pruža podršku i daje vjetar u leđa kako bismo što bolje obavljali ovaj odgovoran posao.  Zahvaljujem se Općini Centar i načelniku Bećireviću na donaciji. Nova oprema će olakšati rad policijskim službenicima kako bi građanima osigurali što mirniji i bezbjedniji život, naglasio je Nefić.

 

U opremi koju je Općina Centar dala na korištenje Prvoj policijskoj upravi nalaze se taktičke pantalone, zimske jakne, taktičke košulje dugih i kratkih rukava, kačketi, rukavice, prsluci sa dodacima, zaštitna odijela, policijski sprejevi, taktički sistemi za komunikaciju, te komunikator komandni set.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pomoćnik načelnika Općine Centar za civilnu zaštitu Vahid Bećirević, načelnik Prve policijske uprave KS Fahrudin Halač i načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti